Wokade grönsaker med cashewnötter - Vegan

 Ingredienser:

4 Portioner

  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk olja
  • 2 klyftade gula lökar
  • 100 g skivade champinjoner
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 850 g skivad zucchini
  • 2 strimlade paprikor
  • 240 g böngroddar på burk
  • 1.5 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk brun farin eller strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Tillbehör

  • 3 dl ris eller nudlar
  • 3 msk soja
 Gör så här:

- Rosta nötterna i stor stekpanna utan fett. Ta upp dem.
- Hetta upp oljan i pannan och fräs lök, svamp och ingefära ett par min. Tillsätt zucchini och paprika och fräs ytterligare ett par min.
- Skölj av groddarna med vatten, låt dem rinna av och blanda sedan ner dem i pannan.
- Rör ner buljong, vinäger, socker och nötter.
- Hetta upp och smaka av med salt och peppar.
- Servera med tillbehören.

Av: Sandra Eriksson ‎       

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera