Inlagd svamp - Vegan

 Ingredienser:

2 liter fin rensad svamp som ex. kantareller
2 tsk salt
2 msk citronsaft
2 dl ättiksprit (12%)
3 dl vatten
2 dl socker
1 bit färsk ingefära, skivad
1 röd chili, spansk peppar, finhackad
1 bit kanel
3 kryddnejlikor
2 schalottenlökar

 Gör så här:

- Sterilisera burkarna genom att sätta dem i 120 grader varm ugn i 10 minuter eller koka dem några minuter.
- Blanda svamp, salt och citronsaft i en kastrull med lock.
- Skala och skiva schalottenlökarna och tillsätt till svampen.
- Koka upp och sjud i 10 minuter.
- Blanda ättiksprit, vatten, socker, ingefära, chili, kanel och kryddnejlikor i en kastrull och koka upp inläggningslagen. Rör så att sockret löser sig.
- Tillsätt svampen, koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
- Fördela svampen på burk, pressa ihop och täck med inläggningslag samt förslut med lock, låt kallna och förvara svalt och mörkt.
- Låt gärna stå minst ett dygn innan servering. Håller sig upp mot ett år mörkt och svalt.
- Öppnad burk förvaras i kylen.

Av: Sandra Eriksson ‎       

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera