Sockerfritt äppelmos - Vegan

 Ingredienser:

En liten burk

5 små äpplen
4-5 dadlar
En liten skvätt vatten
Kanel

 Gör så här:

- Börja med att skala äpplena och kärna ur kärnhuset.
- Dela dem i små bitar och lägg ner i en stor kastrull.
- Kärna ur dadlarna, dela också dem i mindre bitar och lägg ner bland äppelbitarna.
- Häll i en liten skvätt vatten och ställ kastrullen på plattan.

- Låt koka upp och dra sedan ner till medelvärme.
- Rör om då och då för att se till att inget fastnar i botten av kastrullen.
- Låt äpplena puttra ett bra tag (ca 15-20 minuter). När de börjar mjukna ordentligt pudrar du på kanel och smakar av.

- När äppelbitarna är ordentligt mjuka tar du av dem från plattan och mixar dem med stavmixer tills du får en slät massa.
- Häll upp moset på en burk och låt svalna.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera