Hälsotallrik med quorn - Ovovegetarisk

 Ingredienser:

Ca 4 portioner

  • En påse Quornfiléer
  • Ett par matskedar soya
  • Ett par matskedar olivolja
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk honung
  • Sallad av olika sorter, som till exempel romansallad, bladspenat och ruccula
  • Ett par tomater
  • En halv gurka
  • En röd paprika
  • En halv citron
  • En mango
  • Pumpafrön
 Gör så här:

- Börja med att marinera quornfiléerna i en blandning av soya, olivolja, sambal oelek, pressade vitlöksklyftor, honung samt peppar.
- Pensla marinaden på båda sidorna av filéerna och låt dem stå och suga åt sig marinaden medan du gör i ordning grönsakerna.
- Hacka tomater. gurka, paprika och mango i små bitar och blanda ihop till en sallad.
- Pressa citron över. Skölj salladssorterna och lägg upp dem på ett serveringsfat.
- Stek quornfiléerna i olja i en stekpanna. Ha hög värma och stek dem ett par minuter per sida.
- När de är klara; lägg upp dem på salladsbädden på fatet.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera