Semmelpannkaka - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

2-3 portioner

  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • En uns kardemumma
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • En rejäl klick smör

Sockerfri mandelmassa

  • 90 gram mandelmjöl
  • Ca 1 dl vatten
  • 1 1/2 msk fibersirap
  • Några mandlar

Vispgrädde:

  • Ca 2 dl vispgrädde (alternativ kokosgrädde)
 Gör så här:

- Häll mjölsorterna och kardemumma i en skål.
- Mät upp hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
- Tillsätt resten av mjölken och ägg. Vispa runt tills allt har blandats jämnt.
- Smält smöret i en pannkakslagg eller stekpanna.
- När det har smält häller du i smöret i pannkakssmeten.
- Mät upp en dryg deciliter pannkakssmet och häll upp i pannan.
- Stek pannkakan brun och frasig på båda sidor. Fortsätt tills du har stekt alla mandelpannkakorna.

Sockerfri mandelmassa:

- Rör ihop de tre första ingredienserna till en slät massa.
- Hacka mandlarna och rör i dem med.
- Smaka av och tillsätt eventuellt mer vatten om mandelmassan är för tjock, mer mandelmjöl om den är för rinnande och mer fibersirap om den behöver bli sötare.

Vispgrädde:

- Vispa tills du har en tjock grädde. Häll upp den i en spritser.

Övrigt:

- Nu kommer vi till det roliga, att montera ihop semmelpannakakan.
- Lägg upp en mandelpannkaka på en tallrik.
- Lägg på några klickar med mandelmassa samt spritsa över grädden.
- Pudra över med sukrin melis och strö några hackade mandlar över. Klart!

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera