Mammas goda blåbärsmuffins - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

12 stora / 24 små

  • 300 gram smör
  • 4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3-4 dl blåbär
  • Rostade mandelspån
  • Florsocker
 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Vispa rumsvarmt smör, strösocker och florsocker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget medan du fortsätter att vispa. Rör i mjölken.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål. Vänd ner det i smeten och rör om tills du har en jämn smet.
- Häll ner blåbären och blanda försiktigt runt dem i smeten.
- Fördela muffinsformar på en plåt och fyll dem till en tredjedel med smet. Strössla rostade mandelspån överst på varje muffin.  
- Ställ in i ugnen på 200 grader i 12-15 minuter. Tiden varierar beroende på hur stora muffins du gör.
- Låt svalna. Pudra florsocker över dem och servera som ett gott fika.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera