Chia Trifle med exotiska frukter, vanilj och hallonchiasylt - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

1 portion

Chiapudding:
1 dl mandelmjölk (eller annan slags mjölk)
1 msk chiafrön
En nypa vaniljpulver

Smoothie:
1 dl kvarg
En näve exotiska gula frukter som mango, papaya och ananas
1/4 banan
En nypa vaniljpulver

Hallonchiasylt:
En näve hallon
1 msk chiafrön

Topping:
Färska bär

 Gör så här:

- Förbered gärna chiapuddingen och chiasylten kvällen innan genom att blanda ingredienserna i respektive skålar/burkar.
- Se till att chiafröna är helt täckta av vätska/bär och låta stå i kylen över natten.
- När det är dags att göra i ordning din chia trifle gör du smoothien genom att mixa frukter, kvarg och vaniljpulver till en slät, tjock smoothie.
- Varva sedan chiapudding, smoothie och chiasylt i en burk.
- Toppa med bär och njut!

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera