Brownie med mjölkchokladfrosting och kina snacks - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

20 bitar

Brownie:
200 gram smör
4 dl strösocker
Nypa med vaniljpulver
1/2 dl starkt kaffe
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
En rejäl nypa havssalt
4 ägg
Ev. 50 gram mörk choklad, ca 70%

Frosting:
300 gram rumstempererat smör
300 gram smält avsvalnad mjölkchoklad (jag hade 250 gram mjölkchoklad och 50 gram mörk choklad för att få en lagom chokladhalt)
1 nypa salt
1,5 dl florsocker

 Topping:
Kinasnacks

 Gör så här:

Ugn: 150 grader

Chokladbrownie:

- Blanda smör, socker och vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull.
- Smält samman och tillsätt sedan kaffe. Blanda noga.
- Rör samman mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Sikta gärna ner kakao så att det inte bildas klumpar.
- Vispa på låg hastighet, eller för hand, ner smörblandningen i de torra ingredienserna.
- Tillsätt äggen och vispa på låg hastighet till en jämn smet.
- Om du vill ha chocolate chip-bitar i kakan hackar du den mörka chokladen i mindre bitar och vänder ner i smeten.

- Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 30 cm.
- Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 30 minuter, eventuellt lite längre.
- Smeten ska vara fast i kanterna men lätt dallrig i mitten så använd en sticka och känn efter.
- Ta ut från ugnen och låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet i minst 5 timmar och helst över natten.

Mjölkchokladfrosting:

- Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna.
- Vispa ihop smör, florsocker och salt med låg hastighet på vispen tills det är lent, vitt och fluffigt.
- Tillsätt den avsvalnade smälta chokladen och vispa på lågt hastighet tills det blandat sig väl.
- Fördela över brownien och smula sedan Kinasnacks över kakan.
- Skär i portionsbitar.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera