Ugnsbakad morotskakagröt - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

2 portioner

2 dl fiberhavregryn
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
Kanel
Kardemumma
Ingefära
2 ägg
1 banan
2 små morötter
1 dl kvarg

 Gör så här:

- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. (Detta kan du alltså göra kvällen innan.)
- Mosa bananen och skala samt riv morötterna fint.
- Tillsätt bananen, nästan allt av morotsrivet samt ägg och kvarg till de torra ingredienserna.
- Blanda ordentligt.
- Häll upp smeten i två små ugnsfasta formar.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

- Jag serverade morotskakagröten med en klick kvarg samt det som blev kvar av de rivna morötterna.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera