Äppelmuffins med crumble - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

10-12 stycken

100 gram smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
3-4 äpplen
1 msk smör
2 msk strösocker
2 msk kanel

Smuldeg:
75 gram smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. 
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en annan skål. Rör ner detta i smeten.
-  Placera ut muffinsformar på en plåt.

-  Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör och pudra över strösocker och kanel medan du steker.
- Låt dem svalna något.
- Blanda äppelklyftorna med muffinssmeten och häll upp i formarna till två tredjedelar.
- Tärna smöret och nyp ihop det med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
- Strö smuldeg på toppen av varje muffins.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera