Glutenfri kladdkaka - Vegan

 Ingredienser:

2 dl glutenfritt mjöl:
0,5 dl havremjöl
0,5 dl durramjöl
1 dl majsmjöl

Övrigt:
125 g margarin/neutral olja
1,5 kokossocker
2 dl Oatly iMat grädde
5 msk dl kakao
50 g hackad mörk choklad
½ tsk vaniljpulver
1.5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Olja och kokos till formen.

 Gör så här:

- Sikta ihop mjölerna, kakaon, vaniljpulvret och bakpulvret.
- Smält margarinet, chokladen, rör ner sockret och grädden.
- Vispa sen ner de torra ingredienserna och ta av kastrullen från spisen.
- Häll ner i ströad form. Strö över lite fingsalt.
- Grädda tills den har stelnat på ovansidan, men fortfarande är kladdig i.
- God helt ny. Men nästan ännu godare när den fått svalna och stått kallt en stund.

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Orinalreceptet finner ni här

Logga in för att kommentera