Mac Brownies - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

12 kakor

200 gram mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
1 1/2 msk kaffe
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör (rumsvarmt)
1 1/4 dl strösocker
1 1/4dl farinsocker
2 ägg
2 msk hasselnötter
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Chokladcréme:
100 gram mörk choklad (50-70% kakaohalt)
1 dl vatten
1 dl grädde
1 tsk kakao
40 gram smör

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Brygg starkt kaffe. Smält chokladen över ett vattenbad och rör ner kaffe och vaniljsocker.
- Ställ åt sidan.
- Vispa rumstempererat smör med strösocker, farinsocker pösigt.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt att vispa.
- Tillsätt chokladsmeten, lite i taget och de hackade hasselnötterna. Vispa hela tiden tills du har en slät smet.

- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
- Vänd ner mjölblandningen i chokladsmeten.
- Låt den stå och vila i ca 10 minuter.

- Rulla smeten i 24 kulor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda dem i 175 grader i 8-10 minuter.
- Låt kakorna svalna på plåtarna.

Chokladcrémen:

- Koka chokladen i bitar med vatten, grädde och kakao i 5-8 minuter tills crémen tjocknar.
- Ta från värmen och tillsätt smör, rör om och låt svalna.
- Montera dina Mac Brownies genom att bre chokladcréme på en kaka och lägga en annan kaka överst.
Ett tips är att också strö lite hackade hasselnötter emellan.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera