Minifrallor - Vegan

 Ingredienser:

4 dl plantbaserad dryck
1 msk citron eller vinäger
1 msk fiberhusk
2 msk rapsolja
50 g ca 1 dl rismjöl
230 g durramjöl spar ca 40 g till utbakning (eller bovetemjöl om man är van med det)
1 tsk salt
½ paket torrjäst (blå)
1/2 msk vatten
Topping pumpakärnor

 Gör så här:

Ugn: 250 grader (varmluft)

- Värm mjölken (inget måste, men blir enklare att blanda ner fiberhusken) till ca 45 grader och vispa ner fiberhusk för hand.
- Låt svälla i ca 10 minuter.
- Knåda in resten av ingredienserna och jästen upplöst i 1/2 msk vatten, knåda i bakmaskin i ytterligare 10 minuter.
- Låt gärna degen jäsa över natten på svalt ställe. Om degen känns för blöt så knåda in lite mer mjöl Men den ska kännas lite blöt.

- Forma en avlång limpa och dela i jämnstora bitar på ordentligt mjölat bänk.
- Rulla små minifrallor på bänken och placera dem sen på bakplåtspapper ovanpå plåten och lägg över en bakduk. Låt jäsa upp till bra höjd.
- Värm ugnen till 250 grader (varmluft).
- Strö på pumpakärnor.
- Spruta in vatten med en vattenspruta några ggr första 5 minuterna.
- Efter 10 minuter sänk värmen till 200 grader.
- Mot slutet av gräddningen, öppna ugnsluckan så att fukt vädras ut ett par gånger.
- Grädda i 20 minuter sammanlagt.

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Orinalreceptet finner ni här 

Logga in för att kommentera