Snickerskladdkaka - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Kladdkakan:
200 gram mörk choklad
200 gram smör
3,5 dl florsocker
2 dl vetemjöl
4 ägg
2 dl salta jordnötter

Kola:
1,5 dl grädde
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
20 gram smör
200 gram mjölkchoklad

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

Kladdkakan:

- Smält ihop choklad, smör och florsocker över ett vattenbad.
- Tag av från värmen och sikta ner mjölet, rör om.
- Knäck i äggen, ett i taget och vispa mellan varven.
- Smörj en 24 cm springform och häll i smeten.
- Grädda i ca 30-35 min i 175 grader.
- Strö jordnötterna över hela kakan.

Kolan:

- Koka upp alla ingredienser utom smöret till 115 grader.
- Klicka i smöret och blanda om till en blank fin smet.
- Häll smeten över kakan och jordnötterna och se till så att jordnötterna ligger jämnt fördelat när kolan är på plats.
- Låt stelna i kylen.

Chokladen:

Smält mjölkchokladen över vattenbad.
- Lossa kanten från springformen och bred över chokladen över hela kakan.
- Låt stelna innan servering.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera