Tysk cheesecake med jordgubbar - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Mördeg:
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
150 gram rumsvarmt smör
2 ägg

Fyllning:
500 gram kvarg
2 ägg
1 3/4 strösocker
1 msk vaniljsocker
150 gram rumsvarmt smör
3 msk saft från en citron
Marsánpulver, motsvarande mängd som till 0,5 liter vaniljsås

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Rör ihop ingredienserna till mördegen. Ta hälften av den och tryck ut på botten av kanterna av en form med löstagbar kant.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Häll i formen.
- Fördela resten av mördegen i form av runda bollar och/eller avlånga pinnar.
- Ställ in i ugnen på 175 grader i 60 minuter.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera