Tekakor - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Ca 24 stycken

3 dl + 2 dl mjölk
1 dl linfrön
1½ dl havregryn
50 gram jäst
2 dl kvarg/creme fraiche
1 tsk salt
3 msk honung
1 tsk bakpulver
10 dl vetemjöl

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Börja med att koka upp 3 dl av mjölken med linfrön och havregryn till en gröt.
- Låt stå och svalna.
- Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarm. Blanda i lite av den med jästen så att den löses upp.
- Häll i resten av mjölken samt gröt, kvarg, salt, honung och nästan allt av mjölet.
- Arbeta ihop till en smidig deg.

- Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Ta sedan ut den på mjölat bakbord. Kavla den till en ca 2½ cm tjock kaka.
- Ta ut runda kakor med mått, ca 8 cm i diameter.

- Lägg upp dem på en plåt och låt jäsa ytterligare i 15 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
- Låt svalna på galler.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera