Blåbärskaka - Ovovegetarisk

 Ingredienser:

6 Stycken

En banan
1 dl fibehavregryn
3 msk mandelmjöl
1 ägg
½ tsk bakpulver
En nypa salt
En näve blåbär
Kokosflingor eller kokosflakes

 Gör så här:

- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa ihop allt utom blåbären och kokosen till en jämn smet.
- Vänd ner blåbären och blanda ihop utan att de går sönder alltför mycket.

- Smörj en form eller flera små formar med smör eller kokosolja.
- Häll i smeten och ställ in i ugnen. För mig tog det 20 minuter.
- Kolla och känn efter så att den eller de har blivit fasta innan du tar ut den/dem.

- Låt dem svalna något och njut dem sedan till frukost.
- Servera dem som de är eller bred färskost på dem.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera