Hamburgerdressing - Ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Ca 8 portioner

Majonäs:
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vatten
2,5 tsk vitvinsvinäger
0,75 krm salt
1 krm cayennepeppar
1 krm strösocker
2 dl rapsolja

Övrigt:
8 skivor inlagd gurka
2 msk ketchup
2 msk amerikansk, gul senap
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk paprikapulver
En nypa cayennepeppar

 Gör så här:

- Börja med att göra majonäsen.
- Det är bra om du har tagit fram ägg, vinäger och olja i god tid innan så att de är rumstempererade när du ska tillaga majonäsen.
- Blanda samtliga ingredienser förutom äggulorna och rapsoljan i en bunke.
- Tillsätt äggulorna och vispa upp blandningen ordentligt. Kör med en elvisp eller vispa hårt med en handvisp medan du häller i oljan i en tunn stråle.
 -När majonäsen börjar tjockna kan du hälla på oljan med lite snabbare fart.
- Vispa och häll i tills all olja i slut. Om majonäsen blir för tjock kan du späda den med lite vatten.

- Nu är det dags att göra själva dressingen.
- Använd all majonäs och rör i inlagd gurka, som du har skurit i små bitar, samt övriga ingredienser.
- Mixa med en stavmixer till önskad konsistens.
- Smaka av och servera!

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera