Rabarbermuffins med crumble - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

12 små eller 8 stora muffins

Smet:
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt

Fyllning:
5-6 stjälkar rabarber
1 mak smör
2 msk strösocker
2 msk kanel

Smuldeg:
75 gram smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

 Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins och 200 grader varmluft om du vill göra små.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Smält smöret och rör ner mjölken.
Häll vätskan i äggsmeten och rör om.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd ner i smeten.
Placera ut muffinsformar på en plåt.

Skölj rabarberna och ta bort blasten. Skär stjälkarna i mindre bitar.
Smält smöret i en stekpanna och häll i rabarberbitarna.
Strö över socker och kanel och stek detta en stund.
Låt svalna något och häll sedan frukten i smeten.
Fyll formarna till två tredjedelar med smeten.

Tärna det kalla smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
Strö lite skulder på toppen av varje muffins.
Grädda i ugnen, ca 20 minuter för stora muffins och 12-15 minuter för små.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera