Glutenfria tranbär & citron scones - Laktovegetariskt

 Ingredienser:

Ca 8 st

4,5 dl mjölmix*
2 tsk bakpulver
0,5 dl kokossocker
Citronzest från 1 tvättad ekocitron
100 g kallt margarin
0,75 dl plantbaserad mjölk + 1 msk margarin + 1 tsk vitvinsvinäger
Nypa salt
Torkad frukt eller frysta bär

Mjölmix:
4 dl havremjöl (glutenfritt havre mixat till mjöl)
3 dl majsmjöl 2 dl rismjöl 
1 dl potatismjöl

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Blanda mjöl, bakpulver, socker, zest och salt. Nyp ner margarinet till en smulig deg.
- Värm upp mjölken med margarin och vitvinvinäger och rör ner i degen tills allt är upplöst.
- Rör i frukt eller bär och forma degen till en boll.
- Flytta över degen på en plåt och platta ut något. Dela den i tårtbitar och separera något.
- Pensla med smält margarin och strö över lite kokossocker.
- Grädda i ca 15-20 minuter på 200 grader. 

Mjölmix:
- Blanda allt å förvara i burk.
- Skaka om innan användning.
- En dl mjölmix blir cirka en dl vetemjöl.

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Orginalrecept finner ni här

Logga in för att kommentera