Två limpor
25 gram jäst
1½ dl mjölk
3½ dl vatten
11-12 dl vetemjöl/vetemjöl special
Ugn: 200 grader
- Smula ned jästen i en bunke.
- Värm vatten och mjölk till fingervarm temperatur.
- Rör ner lite av degvätskan i jästen och rör runt så att den löser sig.
- Blanda ner resten av vätskan. Häll i det mesta av mjölet (du kan spara ½ dl till utbakningen) och arbeta ihop degen.
- Använd gärna en hushållsmaskin och knåda den i åtminstone fem minuter.
- Låt den sedan jäsa under bakduk i 1½-2 timmar.
- Ta ut degen på mjölat bakbord och knåda den.
- Dela den i två delar och forma vardera del till en limpa.
- Smörj två avlånga brödformar och lägg limporna i dessa.
- Låt bröden jäsa i ytterligare 1 timme under bakduk.
- Grädda dem i ugnen i 200 graders värme i 30 minuter.
- Låt kallna på galler och skär sedan upp dem i skivor.
Av: Karin Axelsson
© Copyright 2019 - MyVeggie.se
Logga in för att kommentera