Hamburgerbröd - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

6 stycken

25 gram jäst
25 gram smör
2,5 dl mjölk
½ tsk salt
½ tsk honung
En aning gurkmeja
5,5 dl vetemjöl special
1 ägg
Frön av olika slag

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Smula ner jästen i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull och ta av värmen.
- Häll i mjölk och känn efter så att temperaturen är fingervarm.
- Häll på lite av vätskan på jästen och lös upp den.
- Häll i resten av vätskan samt salt, honung, gurkmeja och nästan allt mjöl.
- Arbeta degen med slev eller i hushållsmaskin i ett antal minuter tills den är fast och fin.
- Täck med bakduk och låt jäsa i 40 minuter.

- Knåda degen lätt och rulla sex bollar av dem.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
 Låt jäsa vidare i 30 minuter under bakduk.

- Pensla dem med ägget och strö över frön. Jag hade sesam-, chia- och linfrön på mina.
- Ställ in i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
- Låt dem svalna på galler innan du skär upp dem. 

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera