Mandelsmör - Vegan

 Ingredienser:

Räcker till en liten burk

200 gram mandlar
En uns flingsalt
?Ev. 2 tsk kokosolja

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg mandlarna på en plåt och rosta dem i ugnen i ca 5 minuter. Håll koll så att de inte bränns vid.
- Ta ut och låt svalna något. Häll sedan mandlar och salt i en matberedare eller mixa.
- Kör igång och låt mixa tills det har bildats ett smör.
- Det tar sin lilla tid då mandlarna först blir till ett mjöl och när oljan i mandlarna börjar sippra ut blir de till ett smör.
- Stanna upp mellan varven för att ta ner mandelmjölet som hamnar på väggarna av maskinen samt för att röra runt lite.
- Om det tar väldigt lång tid för mandlarna att bli till smör kan du tillsätta kokosolja för att hjälpa till på traven.
- När smöret är klart lägger du det i en burk eller skål och förvarar i kylen.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera