Kesobröd - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

15 dubbel-rutor

6 ägg
250 gram keso
2 msk kokosolja
1 dl mandelmjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1 dl vetekli
4 tsk bakpulver
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl chiafrön

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa ägg, keso och kokosolja till en slät massa.
- Blanda ihop mjölsorter, vetekli, bakpulver, solrosfrön och det mesta av chiafröna i en separat bunke.
- Rör sedan ner mjölblandningen i det andra och blanda till en slät deg.
- Klä en rektangulär form på ca 30×15 cm med bakplåtspapper. Häll degen i formen och bred ut den jämnt.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Känn med en sticka att brödet inte är kladdigt innan du tar ut det.
- Låt svalna en stund innan du skär det i rutor.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera