Grova scones - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

10 små scones

½ dl rågkross
1 dl vatten
3 dl rågsikt
2 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl solroskärnor
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 gram smör
1½ dl mild naturell yoghurt

 Gör så här:

Ugn: 250 grader

- Sätt ugnen på 250 grader.
- Koka upp rågkross och vatten i en kastrull. Ta det från plattan.
- Blanda rågsikt, dinkelmjöl, solroskärnor, bakpulver och salt.
- Finfördela smöret i mjölblandningen.
- Rör ner yoghurten i rågkrossblandningen och tillsätt detta sedan till mjöl- och smörblandningen.
- Blanda till en deg.

- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tio delar.
- Forma dessa till runda bollar med mjölade händer.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
- Låt svalna innan du serverar dem.

- Scones smakar godast dagsfärska så njut dem så snabbt som möjligt!

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera