Rågfrallor med pumpakärnor - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

16 frallor

50 gram jäst
3 dl vatten
2 dl naturell lättyoghurt
2 msk olja
1 msk honung
2 tsk salt
4 msk psylliumfrön
1 dl pumpakärnor
1,2-1,3 liter rågsikt
1 ägg

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

Gör så här:

- Börja med att värma upp vattnet.
- Smula ner jästen i en bunke. Blanda ut det heta vattnet med yoghurten.
- Se till att vätskan är fingervarm (37 grader) innan du häller den över jästen.
- Rör om så att jästen löser sig.

- Blanda i olja, honung, salt, psylliumfrön och hälften av pumpakärnorna (spara resten till garneringen) i bunken.
- Rör i nästan all rågsikt.
- Blanda med en slev tills du får en jämn deg som släpper från bunken.
- Strö över lite rågsikt, lägg en handduk över bunken och låt degen jäsa i en halvtimme.

- Baka ut degen på mjölat bakbord.
- Knåda den jämn och fin.
- Dela den sedan i 16 lika stora bitar.
- Rulla till frallor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa under handduk i ytterligare en halvtimme.

- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö pumpakärnor på dem.
- Grädda frallorna i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
- Låt de kallna på galler.
- Njut av dem nybakade, gärna med smör och ost!

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera