Cheesecake med hallon och vit choklad - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Botten:
250 gram digestivekex
100 gram smält smör

Fyllning 1:
400 gram philadelphiaost
1,5 dl strösocker
2 ägg
Rivet skal från 1 citron
3 dl hallon

Fyllning 2:
50 gram vit choklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker

Garnering:
En näve hallon
Riven vit chokla

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

Botten: 
- Blanda kex och smör i en matberedare eller för hand. Se till att ingredienserna blir ihopblandade till en slät massa.
- Häll massan i en form med avtagbar kant. Tryck ut degen och ställ in formen i kylskåpet.
- Låt vila där i åtminstone 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Förgrädda sedan pajskalet i ungefär 5-6 minuter mitt i ugnen.

Fyllning 1: 
- Vispa philadelphiaost, ägg socker och citronskal till en slät smet.
- Rör i hallon och se till att hallonen fördelas jämnt i smeten.
- Häll smeten i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.

Fyllning 2:
- Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
- Rör ihop creme fraiche och socker.
- När chokladen är smält rör du även i den i samma skål.
- Häll smeten över kakan och bred den jämnt över den första fyllningen.
- Låt kakan grädda vidare i 5-6 minuter till i ugnen.

Övrigt: 

- När du har tagit ut kakan ur ugnen låter du kakan svalna i rumstemperatur.
- Ställ sedan in kakan i kylen över natten.
- När du ska servera kakan garnerar du den först med hallon och riven vit choklad.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera