Fiberrik och nyttig ugnspannkaka - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

2 portioner

1½ dl fiberhavregryn
1 dl dinkelmjöl fullkorn
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 ägg
4 dl minimjölk
2 morötter
1 tsk kanel

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
- Blanda de torra ingredienserna väl.
- Vispa sedan ner ägget och mjölken tills smeten är jämn utan klumpar.
- Riv morötterna och rör ner i smeten.
- Häll upp smeten i en ugnsfast form eller liten långpanna och grädda i ugnen i ca 35-40 minuter.
- Servera den med till exempel färsk andra bär än blåbär, frukt, kesella, rostade pumpafrön eller sylt.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera