Paprikapesto - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Två små burkar

2 röda paprikor
1 gul paprika
1 dryg dl solrosfrön
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
50 gram parmesanost
Peppar
Salt

 Gör så här:

Ugn: 250 grader

- Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela paprikorna mitt itu.
- Lägg på en plåt och ställ in i ugnen i ca 20 minuter. När skalet börjar bli svart tar du ut dem.

- Medan paprikorna är i ugnen kan du rosta solrosfröna.
- Gör det i en torr stekpanna och håll koll så att de inte blir brända.

- Skölj av paprikorna i kallt vatten.
- Ta bort kärnhusen och dra av skalet. Dela i mindre bitar och släng ner i en mixer.
- Tillsätt solrosfrön, olivolja, pressad vitlöksklyfta och riven parmesanost.
- Mixa tills du har en slät pesto.
- Smaka av med salt och peppar.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera