Muslibröd - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

1 limpa

50 gram jäst
3 dl ljummet vatten
2 dl grahamsmjöl
4 dl dinkelmjöl, fullkorn
1 dl vetekli
1 1/2 vetemjöl
3 msk krossade linfrön
2 msk solrosfrön
1/2 russin
1 1/2 müsli (med nötter, frön och torkad frukt)
1/2 salt
1 dl lättkesella

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Smula ner jästen i en bunke.
- Häll på ljummet vatten (37 grader) och rör tills jästen har löst sig.
- Tillsätt sedan resterande ingredienser.
- Arbeta ihop till en deg och lägg den i en smord avlång form.
- Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
- Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
- Strö lite müsli överst som dekoration och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ungefär 50 minuter.
- Låt svalna på galler under en bakduk.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera