Annes hallonpaj - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Botten
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 rågad tsk vaniljsocker
175 gram rumsvarmt smör (ej smält)

Fyllning
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
200 gram (frysta) tinade hallon

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Blanda samtliga ingredienser till bottnen och tryck ut degen i en pajform, helst en form med löstagbara kanter.

- Förgrädda pajen i ugnen på 200 graders värme i 12-14 minuter.

- Fortsätt med fyllningen genom att vispa ägg och strösocker pösigt i en skål. Blanda sedan i vaniljsocker och vete mjöl och rör om.

- Vänd sist ner hallonen i smeten. När pajskalet har gräddats klart i ugnen häller du i fyllningen i pajformen.

- Sänk ugnsvärmen till 175 grader och låt pajen grädda i ytterligare 45-50 minuter.

- Man kan eventuellt låta pajen gräddas lite längre än så beroende på om man har dubbel fyllning och hur kladdig man vill ha pajen.

 - Direkt efter gräddningen ska du pudra på lite florsocker och låt sedan pajen svalna i formen.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera