Äpple och kanelplättar - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Inte vilka plättar som helst utan plättar stekta med äpple och kanel.

4 portioner

4 ägg
2 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1/2 dl krossade linfrön eller psylliumfrön
8 dl lättmjölk
Smör till stekningen
3 -4 äpplen
Kanel

 Gör så här:

- Börja med att blanda ägg, mjölsorterna, saltet, linfröna och hälften av mjölken i en skål genom att röra om väl med en visp.

- Tillsätt resten av mjölken och vispa smeten slät.

- Hetta upp en pannkakslagg och häll i lite smör.

- När smöret har smält börjar du grädda pannkakorna. Häll i ungefär 1 1/2 dl smet per omgång.

- Låt gräddas på medelhög värme, ganska länge på respektive sida.

 

- Jag skalade och skivade äpplena, lade dem på en tallrik och pudrade över kanel.

- När jag hade blandat ihop smeten så hettade jag upp plättlaggen och lade i en klick smör i vardera stekrundel.

- Jag hällde i lite smet i vardera rundel, bara så att det precis täckte ytan.

- Sedan lade jag en liten äppelbit på varje plätt och hällde sedan över lite smet till så att hela rundeln blev fylld med smet.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera