Fiberrika nyttiga pannkakor - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Med en fiberrik smet och bra tillbehör kan pannkakor bli en helt okej måltid näringsmässigt.

4 portioner

4 ägg
2 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1/2 dl krossade linfrön eller psylliumfrön
8 dl lättmjölk
Smör till stekningen

 Gör så här:

- Börja med att blanda ägg, mjölsorterna, saltet, linfröna och hälften av mjölken i en skål genom att röra om väl med en visp.

- Tillsätt resten av mjölken och vispa smeten slät. Hetta upp en pannkakslagg och häll i lite smör.

- När smöret har smält börjar du grädda pannkakorna. Häll i ungefär 1 1/2 dl smet per omgång.

- Låt gräddas på medelhög värme, ganska länge på respektive sida

- När alla pannkakorna är gräddade bör de serveras genast.

- Njut med keso och färska bär eller rivet äpple och kanel. 

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera