Hårdost - Vegan

 Ingredienser:

4 dl vatten
1 dl packat riven morot (och persiljerot, bara för smakens skull. Bara morot eller bara t ex persiljerot funkar också)
2 msk agar agar
2,5 dl solrosfrön
0,5 dl bjäst
3 msk vinäger/citron
Salt
Kryddor

 Gör så här:

- Koka upp vatten och morot/persiljerot. Låt sen sjuda i 10 minuter.
- Rör ner agar agar och koka upp igen under omrörning, låt sjuda ytterligare 10 minuter.
- Under tiden mixa solrosfrön med bjäst och övriga torra ingredienser som valfri kryddor. Jag hade i den här torkad chili, salt, vitlökspulver och salt.
- Häll sen ner agar&morotskoket tillsammans med vinäger/citron i mixern och mixa ihop till en jämn smet. Kan behöva stanna och röra om mellanåt.
- Sen rörde jag ner finhackad färsk chili.
- Häll över i en form och kyl ner ordentligt, jag ställde min på altanen innan jag ställde i kylskåp ca 3 timmar – helst längre.
- Voila.

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Orginalrecept finner ni här

Logga in för att kommentera