Nyttigt fullkornsbröd - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

2 limpor

16 dl rågsikt
4 dl rågkross
2 dl havre eller vetekli
2 dl krossade linfrön
2 tsk salt
2 msk bikarbonat
2 msk anis (eller annan brödkrydda)
2 dl osötad lingonsylt (t.ex. har Önos en utan tillsatt socker)
3 msk ljus sirap
1 liter lättfil eller naturell lättyoghurt

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop alla torra ingredienser, rör i lingonsylt, sirap och fil/yoghurt.
- Häll degen i 2 smorda och bröade avlånga bakformar.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme.
- Eventuellt kan du behöva täcka bröden med aluminiumfolie efter ungefär halva tiden för att inte bränna skorpan.
- Känn efter med en sticka att bröden är klara, om stickan inte blir kladdig när du sticker ner den kan du ta ut bröden.
- Låt dem svalna på galler under en handduk.

Av: Karin Axelsson

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera