Saffransbullar med mandelmassa och russin - Laktovegetariskt

 Ingredienser:

Cirka 50 st 

Fördeg
500 gr kesella (2 burkar)
2,5 dl mjölk
50 gr jäst
300 gr vetemjöl
1 gr stött saffran, 2 kuvert 

Deg
600 gr vetemjöl
8 gr salt
200 gr rumstempererat smör
200 gr socker
250 gr russin

Fyllning
300 gr rumsvarmt smör
400 gr mandelmassa

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

Ca 50 st 

Fördeg

- Blanda alltsammans tills det blivit en slät smet.
- Låt jäsa cirka 1 timme.

Deg

- Skiva smöret och blanda i alltsammans med fördegen i degblandare i cirka 10 minuter.
- Sedan ska degen jäsa igen, spänn degen (ta då tag i degen och dra åt ett håll i taget och fäst under degen, så den får en slät jämn yta) och mjöla lite ovanpå.
- Låt jäsa ca 30 min.

Fyllning

- Under tiden degen jäser gör du fyllningen.
- Riv mandelmassan och vispa ihop med smöret.
- Sedan är det dags att baka ut bullarna. Dela degen i tre lika stora bitar.
- Kavla ut dom till en rektangel, så jämn som möjligt. Vänd på den då och då och mjöla lite så att den inte fastnar.
- Bred på fyllningen och se till att det kommer hela vägen ut i kanterna. 
- Rulla sedan ihop till en rulle och skär ca 2 cm tjocka skivor som du lägger i bullformar.
- Låt bullarna jäsa och sätt ugnen på 225 grader.
- Låt jäsa ca 40–50 minuter. Pensla med ägg som är uppvispat med lite mjölk.
- Strö på pärlsocker, flagad mandel, eller ingenting alls.
- Grädda sedan i ugnen tills de fått en fin gyllenbrun färg ca 10 -12 min.

Av: 3kockar7kids         

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera