Snabba och goda scones - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Scones till frukost är verkligen supergott och går ju riktigt snabbt att dra ihop. I detta recept så har jag tillsatt ett ägg för att sconesen inte ska smula lika mycket som de lätt gör annars. 

Ca 12 st 

100 gr smör
1 ägg
1 1/2 dl filmjölk
2 msk agavesirap
2 tsk salt
3 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
4 dl rågsikt

 Gör så här:

Ugn: 200 grader (varmluft) 

- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

- Dela smöret i mindre bitar. Blanda samman ägg, filmjölk och agavesirap i en bunke och lägg ner smöret i detta.

- Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt sedan dessa i det blöta.

- Blanda samman allt med fingrarna till en slät deg.

- Dela upp degen i 12 bitar och rulla dessa till bollar.

- Smörj en muffinsplåt och lägg en boll i varje hål. Baka av i 10-12 minuter.

- Vi mumsar i oss dessa med god ost, marmelad, cream cheese och lemoncurd.

Av: 3kockar7kids         

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera