Svamp och misobuljong med bovetenudlar, svartkål och tofu - Vegan

 Ingredienser:

En variant på ramensoppa! 

Buljong:
2 liter vatten
3 msk misopasta
3 msk tamarisoja
250 gr champinjoner
1 liten gul lök
1 stor tomat
4 vitlöksklyftor
6 cm ingefära
2 citrongräs
Stjälkarna ifrån svartkålen
1/2 lime, saften ifrån
Salt

Tillbehör till buljongen:
100 gr svartkål
200 gr tofu
100 gr shitakesvamp
100 gr edamamebönor, skalade och tinade
100 gr bovete- eller udonnudlar
Ett halvt knippe salladslök

 Gör så här:

Buljong:

- Skölj alla grönsakerna, skiva champinjonerna och ingefäran tunt, krossa vitlöken, krossa och skär ner citrongräset, tärna löken och tomaterna.

- Blanda allt utom misopastan i en kastrull, koka upp och låt sjuda på låg värme under lock i minst 45 minuter, gärna längre om du har tid.

- Sila sedan buljongen, koka upp den och tillsätt misopastan och smaka upp med salt och ev lite färskpressad limesaft.

- När du tillsatt mison så ska buljongen inte koka mer men kan hållas varm på spisen.

Tillbehör till buljongen:

- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Tärna tofun i ca 1 x 1 cm stora bitar, skiva svampen tunt, plocka kålen i småbitar.

- Jag brukar lägga nudlarna i tallrikarna och sedan servera alla grönsakerna och tofun i separata skålar bredvid så var och en kan plocka av vad de vill ha i sin soppa.

- Sedan så slår vi den varma buljongen ovanpå, jag brukar tycka att det räcker som tillagning för grönsakerna.

- Vill du ha grönsakerna mjukare och mera tillagade så kan du snabbt förblanchera grönsakerna i buljongen på spisen innan du tillsätter mison.

- Självklart så kan du också tillsätta alla ingredienserna i kastrullen och servera som en färdig soppa som alla bara får ta av.

Av: 3kockar7kids

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera