Grönsakscurry med kokosmjölk och nanbröd - Vegan

 Ingredienser:

En god och mustig grönsakscurry som vi serverar med nanbröd till. Jag gör gärna en lite större sats som räcker till 6-8 personer eller flera dagar.

3 burkar kokosmjölk (á 400 ml)
4 msk gul currypasta
5 dl ljummet vatten
2 st lime
5 vitlöksklyftor
5 cm ingefära
2 st gula lökar
3 st medelstora morötter
1 st blomkålshuvud
800 gr potatis (helst medelstora i storleken)
2 askar körsbärstomater (á 250 gr)
1 burk kikärtor (400 gr)
Rapsolja
Salt och peppar

Övrigt:
2 förpackningar nanbröd

 

 Gör så här:

- Skala och finriv ingefära och vitlök, skala och klyfta löken. Skala potatisen och dela i fyra delar, skiva ner morötterna i ca 1 cm tjocka skivor.

- Sätt en gryta på medelvärme med ca 1 msk olja i, när det blivit varmt så fräs ingefäran och vitlöken med löken och currypastan i ca 2 minuter.

- Tillsätt kokosmjölken, skölj ur burkarna med vattnet och låt koka upp.

- Lägg ner potatisen och låt småputtra i ca 12 minuter, under tiden så delar du upp blomkålen i buketter.

- Lägg sen ner morötterna och låt puttra i ca 9 minuter. Under tiden så halverar du tomaterna.

- Finriv limeskalet och pressa ut juicen, tillsätt detta i curryn. Smaka upp curryn med salt och peppar.

- Känn så att potatisen är mjuk och om den är det så lägger du ner blomkålen, låter det koka upp och låter det sedan sjuda i ca 4 minuter, tillsätt sedan kikärtorna och tomaterna.

- Stäng av plattan och låt curryn stå och vila.

Övrigt:

- Tillaga nu nanbröden enligt anvisningarna på förpackningen.

Av: 3kockar7kids         

Originalrecept finner du här

 

Logga in för att kommentera