Hemgjorda langos - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

 Lite somrig festivalmat som blir än bättre hemma.

3-4 medelstora kokta kalla potatisar
1.25 dl mjölk
300 g vetemjöl special
10 g jäst
1/2 tsk salt

 

 Gör så här:

- Riv potatisen så det blir ca 3dl potatis. Värm mjölken till 37 grader, smula ner jästen och häll det sedan i en degblandare.

- Blanda mjöl, potatis och salt och tillsätt det i degvätskan. Knåda ordentligt ca 15 minuter. Jäs ca 1 timme.

- Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till ca 1,5 cm tjock deg. Skär eller stansa ut bitar i önskad storlek.

- Jäs ytterligare i 15 minuter och fritera sedan langosen i olja, ca 180 grader tills de är gyllenbruna. Ca 3 minuter, Vänd dem efter halva tiden.

- Lägg langosen på papper och droppa av, pensla dem med vitlöksolja. Sedan är det bara att toppa med önskad topping.

Av: 3kockar7kids         

Originalrecept finner du här

 

Logga in för att kommentera