Zucchini och fetaostplättar med keso aioli och vattenmelon - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

En god och snabb rätt, lite av en raggmunksvariant med medelhavssmak.

2 ägg
2 dl rågmjöl
2,5 dl standardmjölk
1 msk honung
1 st zucchini, ca 300 gr
200 gr fetaost
Skalet ifrån 1/2 citron 
1 krm salt
Svartpeppar
Smör till stekning

Keso-aioli: 

1 burk keso, 200 g
1 vitlöksklyfta
2 tsk kallpressade virgin olivolja
Skalet ifrån1/2 citron 
Salt och svartpeppar

Övrigt: 
Ca 1 kg vattenmelon

 

 Gör så här:

- Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk och honung med elvisp till en slät smet.

- Grovriv zucchinin på rivjärn och blanda i smeten, smula också ner fetaosten i smeten. Finriv skalet på citronen och blanda ner det i smeten. Salta och peppra.

- Värm en panna på medelhög värme med en klick smör och stek små plättar alt. pannkakor.

Keso-aioli: 

- Finriv vitlök och citronskal och blanda med keso och olivolja, smaka upp med salt och peppar.

Övrigt: 

- Skala och tärna melonen och servera till plättarna.

Av: 3kockar7kids         

Originalrecept finner du här

 

Logga in för att kommentera