”Köttfärssås” på sojafärs - Vegan

 Ingredienser:

Klassiskt "köttfärsås" på sojafärs, dubbelt så gott. 

150 torkad sojafärs (bered enligt förpackningen)
1 gul lök
1 vitlök
100 gr champinjoner
3 msk tomatpuré
400 gr krossade tomater
1 msk tamarisoja
Färsk hackad basilika
1 knivsudd sambal oele

 

 Gör så här:

- Hacka lök och vitlök, skär ner champinjonerna och fräs allt i smör, tillsätt även ”färsen”.

- Tillsätt tomatpurén och rör ut den så den får fräsa med (detta tar bort en del av syran i tomatpurén) slå i krossade tomater, sambal oelek och tamarisoja.

- Späd med vatten till önskad konstisens och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

- Servera gärna med pasta, mycket parmesan och en grönsallad till.

Av: 3kockar7kids         

Originalrecept finner du här

 

Logga in för att kommentera