Pulled jackfruit - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

En god variant på ”Pulled pork”. Jackfruiten är en frukt ur mullbärssläktet, växer vilt i regnskogarna i Asien. Finns att köpa i asiatiska affärer.

2 burkar jackfruit i vatten eller saltlag
1-2 gula lökar
1 stor klyfta vitlök
1 msk rökt paprika
Lite chili, jag använde chipotletabasco
1 öl 33cl
Ca 3 dl vatten
1 dl barbequesås, vi använde ”sweet baby Ray´s”?

 

 Gör så här:

Ugn: 230 grader

- Häll av och skölj jackfruiten. Rensa bort de största kärnorna. Bryn detta tillsammans med grovt hackad lök, riven vitlök.

- Tillsätt det rökta paprikapulvret och låt det fräsa med. Slå på öl och vatten och låt det koka in.

- Tillsätt hälften av barbequesåsen och lägg upp det i en ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten.

- Kör i ugnen ca 20 minuter.

- Ta ut det ur ugnen och tillsätt resten av barbequesåsen. Om det är större bitar kvar så separera dem med två gafflar så det liknar pulled pork.

- Servera med valfria tillbehör, vi hade briochebröd, sallad, lök, tomat och coleslaw.

Av: 3kockar7kids

Originalrecept finner du här

 

Logga in för att kommentera