Rostad rotselleri & ugnsbakade rödbetor med getost och bulgur - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Rotsellerihuvuden som vi ugnsbakade och kryddade till med det lilla extra. Det är riktigt gott! 

Rotselleri med smör till bakningen
Rödbetor, färdigkokta
Getost
Bulgur med ev smaksättning
Ruccola

 Gör så här:

Ugn: 150 grader

- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skölj och tvätta rotsellerin, skär bort de delarna som är jordiga. Lägg dem i en ugnsform och lägg smöret över dem.
- Smöret smälter och då ”öser” du det på rotsellerin. Jag öste varje tionde minut och snurrade på dem några gånger.
- Efter 1,5 timme ungefär skruvade jag upp värmen till 200 grader så de fick lite färg också. Totalt var de i ugnen 2 timmar.
- Ta till vara på det goda smöret, ringla det över maten på tallriken, gott!
- När rotsellerin gottade sig i ugnen förberedde jag tillbehören; röbetor som jag delade i bitar och skar getost över, detta gratinerades innan servering.
- Bulgur, tips, hetta upp pannan ordentligt och tillsätt den mängd bulgur du ska koka, rosta bulguren tills den blir gyllenbrun.
- Tillsätt sedan vätskan och koka som vanligt. När jag kokar bulgur gör jag en buljong som kan vara tex; vatten, koncentrerad kycklingbuljong, citronsaft och riven vitlök.

Av: 3kockar7kids 

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera