Sockerfri och glutenfri morotskaka - Vegan

 Ingredienser:

3 mogna mellanstora bananer
2 skalade morötter
1/2 dl solrosfrön
1 krm kanel
1 krm kardemumma
1 bit muskotnötblomma (eller riven muskotnöt)
2 tsk bakpulver
1/2 krm vaniljpulver
5 siktade dl glutenfri mjölmix
2,3 dl vatten
Nypa salt
1 msk juice från lime

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Sätt ugnen på 175 grader. 
- Sikta ihop alla torra ingredienser, mixa banan, solrosfrön, limejuice, vatten.
- Riv morötterna.
- Vänd ihop allt.
- Smörj och bröa två kakformar (12 cm) med olja och glutenfri mjölmix.
- Dela smeten lika och grädda i 10 minuter.
- Ta ut och låt svalna.

Frosting: 
- Plantbaserad cream cheese, 1 msk dadelsirap, rivet skal från citron, saft från citron.
- Vispa fluffigt.
- Montera ihop och njut 

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Orinalreceptet finner ni här 

Logga in för att kommentera