Zucchinichips & apelsindip - Vegan

 Ingredienser:

Zucchinichips

  • 500 g zucchini tunt hyvlad
  • Olivolja
  • Timjan 
  • Salt & svartpeppar

Apelsindip

  • 2 dl iMat havrefraiche eller valfri
  • 0,5 st chili röd finhackad
  • 0,5 st apelsin eko pressad skal rivet 
  • 0,5 tsk salt
 Gör så här:

Ugn: 100 grader

Zucchinichips

- Lägg den hyvlade zucchinin på en plåt med bakplåtspapper. 
- Pensla med olivolja, strö över lite flingsalt, svartpeppar och timjan.
- Sätt in plåten i ugnen, och baka på 100 grader i 1 timme.
- Vänd på dem och låt dem grädda i ytterligare ca 20 minuter, passa noga mot slutet så de blir krispiga, men inte brända.  
- Tidsangivelserna här beror mycket på vilken typ av ugn man har. Har man varmluft så blir dem garanterat färdiga på kortare tid!

Apelsindip

- Blanda samman fraiche, chili, pressad apelsin, rivet skal, smaka av med salt.
- Ställ svalt tills servering.

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera