Bönburgare på svarta bönor - Vegan

 Ingredienser:
  • 1 dl havregryn 
  • 2 frp svarta bönor 
  • 1 st lök gul finhackad
  • 2 st vitlöksklyfta finhackad 
  • 2 msk soja kikkoman 
  • 2 - 3 tsk rökt paprikapulver 
  • 1 tsk oregano torkad
  • 1 tsk salt 
  • Vitlökspeppar 
  • Cayennepeppar
 Gör så här:

- Mixa havregryn till ett fint mjöl. Häll av bönorna, skölj dem, och mixa sedan bönorna till mos. 
- Fräs lök och vitlök i lite olivolja, tills löken blivit mjuk och glansig.
- Blanda havremjöl med bönmos, lök. soja, och kryddorna, smaka av, det kan behövas kryddas ganska rejält, blanda smeten ordentligt! 
- Låt smeten vila i minst 15 minuter. Jag gjorde min smet på morgonen, och lät den stå tills sen eftermiddag.

- Ta lite olivolja på händerna, och forma till 6 st burgare/biffar. 
- Stek dem i lite olivolja, på medelvärme i 4 min/sida.

- Rosta hamburgerbrödet, och servera med valfria tillbehör.
- Jag hade coleslaw, chilisås, rödlök och saltgurka.

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera