Quorn med citronsås och primörer - Lakto ovo vegetariska

 Ingredienser:
  • 300 g quornfilé delad i lagom bitar
     
  • 2 dl grönsaks/umami buljong
  • 3 dl grädde valfri
  • 2 tsk maizena 
  • 1 knippa rädisor halverade
  • 250 g sockerärta halverade
  • 100 g babyspenat
  • 1 citron eko skal rivet
  • 2 tsk citron pressad 
  • Salt & citronpeppar
 Gör så här:

- Stek bitarna, och krydda med salt, svartpeppar, och stek dem i smör/olja tills de fått fin färg. 
- Ställ åt sidan så länge.

- Blanda buljong och grädde i en kastrull, vispa ner maizena och låt koka upp och småputtra i 5 minuter.
- Smaka av med pressad citron, salt och peppar, tillsätt rädisor, sockerärtor, hälften av det rivna citronskalet och lättstekt quorn, som får puttra med i 2 minut.
- Avsluta med att röra ner spenaten och smaka av igen.

- Toppa med resten av citronskalet, och servera med kokt potatis och lättkokt broccoli!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera