Toast - Vegan

 Ingredienser:
  • 4 skivor ljust surdegsbröd 
  • Smör 
  • 4 st morot skalad och tärnad
  • 4 msk iMat fraiche eller annan valfri 
  • 3 msk majonnäs äggfri 
  • 0,5 st rödlök finhackad
  • 4 msk gräslök finhackad
  • 2 msk dill finhackad
  • Salt & citronpeppar 
  • 1 burk tångkaviar 
  • 0,5 st rödlök finhackad 
  • Dill några kvistar
 Gör så här:

En lite festligare förrätt, både god och billig!

- Koka morotstärningar i lättsaltat vatten tills de mjuknat, tar ca 4 - 5 minuter eller kolla med sticka. 
- Häll sedan bort vattnet och låt svalna. 
- Blanda ihop fraiche, majonnäs, rödlök, gräslök, dill, morot, och smaka av salt och citronpeppar.
- Smaka av, och låt gärna stå svalt någon timme innan servering. 
- Ta ut rundlar ur brödskivorna, och stek dem frasiga i lite olja. 
- Fördela röran på bröden, och toppa med tångkaviar, resten av rödlöken, lite dill, och servera omedelbart!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera