Fetaostpaj med betor - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Fyllning?

  • 300 g betor (polka, gul eller vanliga, välj du) 
  • 3 dl mjölk
  • ?3 ägg
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 200 g fetaost
  • Salt och peppar
  • Rapsolja 
  • Färsk timjan 

Pajdeg

  • 100 g smör 
  • 1/2 dl kikärtsmjöl?3 dl majsmjöl
  • 1/2 msk fiberhusk
  • En nypa salt 
 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Sät ugnen på 175 grader. 
- Skala och koka betorna i ca 30 min. 
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en smörjd form. 
- Låt stå i kyl 30 min. 
- Grädda pajskalet 10 min. 
- Skär betorna tunt på en mandolin. 
- Blanda ägg, mjölk, pressade vitlöksklyftor, salt och peppar.
- Fyll pajskalet med smulad fetaost, häll på äggblandning och toppa med de tunt skivade betorna. 
- Pensla med lite rapsolja. 
- Grädda 25 min.
- Toppa med finhackad timjan. 

Av: Anja Olaug

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera